Subliminal telkinler

 

Henüz küçük bir çocukken bilinçaltınızda oluşmuş çekirdek inançlar, kısır döngü şeklinde tekrar tekrar aynı olayları size yaşatarak, yaşam kalitenizi düşürebilir. Bu bazen dayanılmaz bir hal alır.

 

Çekirdek inançlar bir çok teknik ile dönüştürülüyor.

 

Benim de kullandığım en etkin yöntemlerden biridir subliminal telkinler.

 

Bilinçaltı Programlama (Subliminal Programming) adı verilen bu teknik, yurtdışında uzun yıllardır kullanılmış ve halen kullanılmaya devam edilmektedir.

 

Ülkemizde ise henüz çok yenidir ve henüz tam olarak keşfedilmemiştir.

 

İnsanların istenmeyen alışkanlıklarından ve istenmeyen huylarından arındırılmasında veya insanlara yeni bir alışkanlık kazandırılması konularında bu telkinlerin çok olumlu ve yapıcı etkilerinin olduğu tartışılmaz. 

 

Subliminal telkinlerde mesajlar dinlenen müziğin ardında gizlidir.

 

İnsan kulağı belli bir desibel ses aralığına kadar duyar, telkinler böylece bilinçli zihninize takılmadan direk bilinçaltına gider, bu yüzden müziği dinlerken asla telkini duymazsınız.

 

Böylece mantığınız da size verilmiş telkinleri sorgulayamaz.

 

Subliminal telkinlerin kısa tarihçesine bakacak olursak ;

 

Bu yöntemler zaman zaman sanat çalışmalarında, müzik alanında, sinemalarda, reklamcılık, siyaset, tedavi amaçlı ve daha bir çok alanda kullanılmaya başlanmıştır.

 

1920 li yıllarda BBC ilk olarak radyoda yayına başladı, fakat halk o tarihte radyonun kötü bir şey olduğu görüşündeydi. Onun şeytanın sesi olduğunu kabul ediyorlardı. BBC radyoda bu kanıyı değiştirmek için girişimde bulundu. Toplumu etkilemek ve bu düşünce sistemini temelden değiştirmek için nasıl bir bilinçaltına yönelik (subliminal) mesaj kullanılabileceğini araştırdı. Bunun için bulunan teknikte, duyulan radyo sesleri masumdu, fakat geri planda gerçek amaca yönelik telkinler vardı. Bu kelimeler öndeki seslere sanki incecik bağlarla bağlanmış gibi zayıftı. Yokmuş gibiydi, fakat net olarak işitilebiliyordu. BBC normal bir konuşmada geri plandaki bu mesajların bilinçaltı tarafından kabul edildiğine inanıyordu.   

 

Subliminal Telkin Verme Yöntemi, tedavide kullanılabildiği gibi kötü amaçlarla da kullanılabilir ; 1971 de yapılan bir uygulamada, bir içki şişesinin üzerindeki içinde buzlar olan bardak resminde buzların üzerine gizli bir şekilde ‘sex’ kelimesi yazılmıştır. Aynı içki şişelerinin satışında, bu gizli mesajı içermeyen kontrol grubuna göre milyon dolarlarla ifade edilen artış olduğu saptanmıştır.        

1957 yılında ABD de yapılan bir araştırmada aynı sinemaya gelen seyirciler üzerinde ve aynı filmde, filmin kareleri arasına, gözün algılayamayacağı şekilde, saniyenin üç binde biri kadarlık sürede geçecek şekilde, ‘kola içiniz’ ve bir diğerinin film kareleri arasına aynı şekilde ‘patlamış mısır ye’ yazıları yerleştirilmiştir, Altı hafta süresince, Kim Novak’ ın Piknik filmi oynatılmış ve bu uygulama devam etmiştir. Daha sonra filmi normal seyredenlere göre bu subliminal reklam uygulanan sinemalarda mısır satışlarında % 18 lik bir artış olduğu, kola satışlarında ise % 58 lik bir artış olduğu saptanmıştır.

 

Burada reklam yazıları ve görüntüleri gözle görülememekte, fakat bilinçaltı tarafından algılanabilmektedir. Bilinçaltının bu özelliğinden faydalanılarak, toplumun bilinçaltına bir takım telkinler enjekte etmekteydi.

 

Bu amaçla ABD de 1960 lı yıllarda ‘takistoskop’ adı verilen bir cihaz daha da geliştirilerek, saniyenin üç binde biri gibi bir zamanda bilinçaltına görüntü ve telkin yükleyerek, bilinçaltına yönelme işlemi başlamış ve böylece bazı reklamların etkinliğini arttırılmıştır. Bu reklamlardaki etkinliğin artması sonucu ‘bana soğuk bir içecek ver’ yerine ‘bana bir ,,,,,, kola ver’ veya ‘bana bir ……… kağıt mendili ver’ ifadeleri ortaya çıkmıştır. Çünkü bu şekilde belli markalar toplumun bilinçaltına yerleştirilmiştir.  

 

Tachistoscope cihazının saniyenin yüzde biri hızda flaş görüntü vermesi normal olarak bilinçaltına yönelik kabul edilmektedir. Farkına varılamayan ve doğrudan bilinçaltına yöneltilen bu görüntü, ses ve diğer telkinlerle kişilerin belli davranışlarında değişiklik sağlamak mümkün olmuştur. Bu bir nevi ‘placebo’ etkisi gibidir.(placebo etkisi = hiçbir etkisi olmayan maddeyi ilaç diye verirsiniz hasta iyileşir.)  1979 da yapılan bir araştırmada, subliminal telkinlerle, hırsızlığın kötü bir şey olduğu, ve ‘hırsızlık yapmayacağım’ şeklinde ses mesajlarıyla, mağaza içi hırsızlıklarda % 37 azalma saptanmıştır. Bunun dokuz aylık sürede mağaza sahiplerine karı ise 600 000 dolar olmuştur.

 

Subliminal Telkin Verme Yöntemi, tedavide kullanılabildiği gibi kötü amaçlarla da kullanılabilir ; 1971 de yapılan bir uygulamada, bir içki şişesinin üzerindeki içinde buzlar olan bardak resminde buzların üzerine gizli bir şekilde ‘sex’ kelimesi yazılmıştır. Aynı içki şişelerinin satışında, bu gizli mesajı içermeyen kontrol grubuna göre milyon dolarlarla ifade edilen artış olduğu saptanmıştır.          

 

1913 yıllarında çıkan ‘camel’ markanın sembolü deve resminin ön bacağına 1990 larda eklenen ve gizlenmiş olan, sigara içen çıplak adam resmi, bu ürünün satışlarını % 27 arttırmıştır. Bu gün Deve figürü ‘Camel’ markasını çağrıştırmaktadır.

 

Subliminal telkinler yaşadığımız yüzyılda hayat kalitesini arttırmanın en etkin yollarından biri olmakla beraber, tavsiyem kesinilkle kaynağından emin olmadığınız subliminal telkin cd.lerini dinlememeniz yönündedir. Zira ayrıştırılması mümkün olmayan yöntemlerle hazırlanan bir çok subliminal telkin kötü amaçlar içerebilir.

 

Amaca hizmet eden ve bir uzman yardımıyla hazırlatacağınız Subliminal Bilinçaltı Programlama ile istenmeyen yönlerinizi kolayca ve zahmetsizce değiştirmek mümkündür.

 

Saygı ve sevgilerimle,

 

A.Nilgün Aktaş

Kişisel Gelişim Uzmanı

www.nilgunaktas.com

 

http://www.facebook.com/ANilgunAktas
nilgunaktas@hotmail.com



Diğer Makaleler

Subliminal çalışmalardaki geri bildirimler

 

Nilgün hn. merhaba,

 

Sizi uzun zaman aradım  bugün bulabildim. bir arkadaşım sizin telkin cd lerinizi dinliyor ve kendisinde büyük bir değişim ...


Kişiye Özel Subliminal Çalışma

 

Durumunuzu, sorunlarınızı, hedeflerinizi, gerçekleştirmek istediğiniz arzularınızı bize yazarak ulaştırmanız durumunda tamamen kişinin durumuna spesifik 'Kişiye Özel Bilinçaltı Subliminal Telkin ...


Kuantum Yaşam Koçluğu Nedir ?

 

Diğer koçluklarda uygulanan tüm yöntemlere ek olarak farklı bir dizi teknikler de içeren koçluk ...


Hipno - terapi Nedir ?

 

Yaptığımız her hareket bir düşünce ile başlar. Yaşamla başa çıkabilmemiz için bizi yönlendirir, kendi bildiklerine dayanarak. Hayatta nerede olduğumuzun, kim olduğumuzun bir önemi yok, ...


Mantık ne der ? Bilinçaltı ne söyler ?

 

Mantık ve bilinçaltı birbirlerinden bağımsız çalışan iki farklı mekanizmadır.

 

Bu yüzden yaşadığınız duygusal bir duruma mantıklı zihninizin sunacağı neden ile, ...


Zihin kontrolü nedir ve neden yapılmalıdır ?

 

Zihin 24 saat hiç durmadan çalışan ve susmak bilmeyen bir makine gibidir.

 

Ta ki siz kontrolü ele alıp onu susturana kadar.

 

Beyin çalışma prensibi gereği ...


Bir danışan mektubu

Bir regresyon egitiminde tanistigim ve cok sevdigim kursiyerimin gonderdigi maili kendi istegi üzerine ve sizlere ışık olması adına paylaşıyorum. 

 

UFACIK BİR DOKUNUŞ, SONUÇ ...


Eğitim ve çalısmalarımızdan haberdar olmak için e-posta adresinizi kaydedin.
E-Mail: